#MonddWalesiül

Csalj mosolyt egy walesi ismerősöd arcára egy egyszerű shwmae-jal vagy su’mae-jal! Ne feledd: a walesi nyelv mindenkié!
A patagóniai “Y Wladfa” kolónia már több, mint 150 éves – de a walesi nyelv továbbra is fontos szerepet vállal a helyiek életében.
“O ble dych chi’n dod?”
“Honnan jöttél?”
Walesiül írni és olvasni egyszerűbb, mint gondolnád! Sőt, az anyanyelved is nagy segítségedre
lehet benne!
A 9Bach egyike azoknak a walesi-nyelvű előadóknak, akik már Magyarországon is felléptek. A Dydd Miwsig Cymru pedig rendszeresen várja a walesi könnyűzene kedvelőit Budapesten.
A #MonddWalesiül sorozatunk utolsó napján, íme egy hasznos tipp azoknak, akik boltokban, éttermekben szeretnék gyakorolni a nyelvet…
Van akit a pop zene ragadott meg, van aki a gyerekeit szeretné segíteni a walesi házi feladattal. Kristóf szerint a walesi nyelvtudás a karrierjét is fellendítheti.
Bár kedvenc röpképtelen madarunk korántsem őshonos Walesben, meglehet, hogy egy walesi szó a magyar nyelvbe is becsempészte magát…
Eszter még nem járt Walesben, de hatalmas kötődést érez a walesi nyelv és kultúra iránt. Elszántan tanulja a nyelvet, sőt, a walesi indie rock világában is otthon van!
Nem kell Walesben élned ahhoz, hogy walesiül tanulhass! A Duolingo segítségével világszerte több, mint egymillió felhasználó tanulja a nyelvet.
Tudtad? Közel 500 walesi tannyelvű általános iskola üzemel az országban. Aki pedig később is walesiül szeretné folytatni tanulmányait, több száz egyetemi kurzus közül választhat, Cardifftól Bangorig.
Ha te is kedvet kaptál a walesi nyelvhez, az alábbi mondatra még szükséged lehet…

Create your website with WordPress.com
Get started
%d bloggers like this: